Oeverzwaluwen stapt over op kleurenturnen

Oeverzwaluwen doet aan Kleuren Turnen!

We zijn er al een paar maanden mee bezig… en het was even wennen, maar wat een succes!

Per seizoen ’18-’19 zijn wij voor al onze gymnastiek en turnlessen overgestapt op de nieuwe methode Kleuren Turnen. Deze nieuwe vorm van bewegingsonderwijs doet recht aan het niveau van ieder individueel kind. De kleur sluit aan bij de fase van ontwikkeling en daagt zo precies voldoende uit om stappen te maken. Kinderen worden dus niet langer puur op leeftijd ingedeeld, maar op basis van aanleg en wat al geleerd is.

Deze systematiek laat ook toe dat kinderen zich in hun eigen tempo kunnen doorontwikkelen. Als ze toe zijn aan iets nieuws, dan kan dat en hoeven ze niet ‘op de groep’ te wachten. Ook de leermethode op basis waarvan nieuwe oefeningen worden aangeleerd is anders dan de traditionele aanpak. Waardoor kinderen makkelijker en sneller nieuwe dingen leren. En alles dus nog leuker wordt!

Meer info: www.kleurenturnen.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *